Pendedahan Berani Aku Tentang SPRM

Selama ini aku senyap aje bila tenguk gelagat SPRM yang kononnya mempertahankan yang prosedur penyiasatan mereka tidak ada kekerasan. Sebenarnya apa yang mereka nafikan itu semuanya bohong dan cuba untuk lepas tangan.

Tujuan aku ni bukan nak beburukkan atau sengaja nak menfitnah, aku cuma nak bercerita apa yang rakan aku alami.

Aku ada rakan yang bekerja di JPJ.. JPJ negeri mana tu aku tak dapat nak cerita lebih lanjut, kena jaga jugak.. Kawan aku ni pernah dibawa ke SPRM untuk penyiasatan berkenaan kononnya ada terlibat dengan rasuah.

Dia ada bercerita kat aku, dia diberi tekanan yang amat sangat di dalam siasatan tersebut.. dia juga kata, sesekali dia dilempang dan ditumbuk semata-mata untuk mendapatkan maklumat. Kadang-kala dia menangis di dalam bilik siasatan kerana tidak tahan dengan tekanan dan deraan yang dilakukan pihak SPRM.

Aku ada cadangkan dia buat report polis sebab SPRM dah guna kekerasan. Dia kata dia takut nak buat report sebab kakitangan SPRM yang duk siasat dia ada ugut, kalau dia report polis, dia dan keluarga akan dimalukan.

Apa maksudnya dimalukan?? … Anda fikirlah sendiri…

Jadi , adakah SPRM tidak melakukan kekerasan???

note : Pendedahan ini tidak lama di ruangan blog ini, sekadar dikeluarkan untuk tatapan sebentar …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 7 other followers

%d bloggers like this: