Rugi Ke

Saya tertarik dengan kenyataan pemimpin yang duk kata kerugian dianggar 200juta.

Tapi takde logiknye.. sepatutnya, apabila lebih ramai rakyat turun ke bandar .. pasti jualan meningkat kerana , terdapatnya golongan rakyat yang ingin hadir membuat demo pada 1 ogos dari luar Kuala Lumpur. Saya sendiri menyaksikan, betapa sesaknya kawasan Jalan TAR dan Masjid India. Suasana org ramai mengambil kesempatan membeli belah disamping mengadakan demonstrasi.

Adakah itu yang dikatakan rugi???

Kedua, mydin mengatakan mereka kerugian besar akibat terpaksa menutup operasi. setahu saya Mydin berada di belakang Jalan TAR iaitu bukan kawasan demonstrasi, manakala perhimpunan berada di SOGO, cuma sebelah petang sahaja sedikit tekanan di hadapan jalan TAR, dan ia cuma memakan masa 20 minit.

Saya juga melalui belakang Jalan TAR, saya tidak nampak ada kedai yang tutup di belakang Jalan TAR. Mydin juga beroperasi seperti biasa.

Sebelum tekanan dari pihak polis, semua premis perniagaan dilihat buka seperti biasa, Apabila berlaku tekanan dari gas pemedih mata dan water canon fru, barulah premis terpaksa ditutup kerana mereka juga tidak tahan dengan gas dan air asid tersebut… Siapa yang salah???

Perhimpunan yang diadakan cuma bertujuan berarak ke istana negara untuk hantar memorandum dengan melaungkan slogan anti ISA, tanpa membawa senjata, tanpa berniat menentang sesiapa.. mengapa di serang pihak polis???

Jika tiada tekanan dari pihak polis, tiada huru hara akan berlaku..  Kami bukan macam pro ISA yang sejak awal menjanjikan Huru hara buat rakyat.

Sepatutnya yang wajib ditangkap adalah golongan yang menjanjikan Huru hara .. bukan golongan yang menjanjikan keamanan…

Apa yang kita dapat kenalpasti kini, Pemimpin, Polis, BN, UMNO semakin bebal.. Allah cipta akal yang waras tapi mereka sengaja membebalkan sendiri sesuka hati. Jika berterusan begini, Bebal betul lah jadinya. Ia seolah-olah mereka meminta dibebalkan.

Jangan terlalu mencari harta dunia, kelak kamu disambar api neraka. Mungkin sekarang mereka kata, oooohhhh nanti dah tua bertaubat laaa… Anda boleh jamin ke esok masih bernyawa.

Ih Ih IH… kasihan betul pada saudara2 ku yang jahil..

Semoga Allah membuka pintu hatimu.. AMIN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 7 other followers

%d bloggers like this: